Det vestlige Irland - mandag den 9. - mandag den 16. september 2024

Forrige dag Oversigt

Mandag den 16. september 2024 (Dublin - Fredericia)

Efter en urolig nat, stod jeg op kl. halv syv, for at få skrevet lidt dagbog, taget et bad og pakke kuffert. Jeg gik forsigtig til værks med morgenmaden belært af gårsdagens forstoppelse.

Kl. 9:45 var der afgang fra hotellet og ud i den hektiske mirgentrafik. Først mod vest langs Liffey og derefter mod øst næsten ned til havnen.

Klar til afrejse fra Dublin

Chaufføren havde et par gode tricks i hånden, så vi strøg uden om flere bilkøer og var hurtigt ved afhangshallen.

Efter en travl sikkerhedskontrol trissede vi direkte mod vores gate. Den gode time, vi havde til rådighed, var blevet spist op, før vi nåede gaten.

Travl aktivitet ved vores fly

Som sædvanlig var der ikke meget at skrive om fra flyturen hjem.

I København var de lige så effektive med kufferterne, som vi er vant til og vi kunne såmænd godt have nået et tog tidligere end det, vi havde købt billetter til. Men om vi kom hjem en time før eller senere var ikke afgørende. Vejret var dejligt. Måske den sidste gode efterårsdag, så vi satte os udenfor lufthavnsterminalen. Her huserede bryggeriet Åben og jeg hentede et par kolde øl til os til en pris, som var lidt heftig. Huslejen er nok også høj i sådan en lufthavn :)

Ventetid i lufthavnen med øl fra Åben

I Fredericia kunne vi tage bussen hjem. Sædvanen tro blev kufferter og håndbagage pakket ud med det samme og vaskemaskinen sat i gang. Så var det slut på dén ferie.

Epilog

Fantastisk dejlig uge i godt selskab med de andre gæster og Helle og Claus. Vi har fået mange gode oplevelser undervejs og Claus har øst ud af sin viden om Irland. Fabelagtig at møde en dansker, der er så passioneret i landet. Han tilbringer næsten mere tid i Irland end i Danmark.

Denne tur har været et godt 2. kapitel til vores Irlandsture (en forlænget weekend tæller næsten ikke med). Først den nordlige del og altså nu den vestlige.

Godt planlagt og med god plads til at man selv kan bevæge sig rundt. Den eneste dag, der måske ikke ramte plet var dagen i Ennistymon. Claus viste os rundt, startede turen relativt sent i forhold til morgenmaden og rundturen sluttede tidligt. Selve byen var ikke det mest spændende sted at bruge en eftermiddag men det gav mulighed for at bruge hotellets faciliteter eller gå en længere tur.

Ingen kan være i tvivl om, at Claus elsker Irland meget højt. Efter en uge, har man fået mange eksempler på at Irerne gør tingene bedre end vi Danskere. De har færre offentlige ansatte, flere lærere pr. elev og mere effektiv sundhedsvæsen. Irerne er mere åbne og imødekomne. Osv, osv. Meget af det, Claus nævner, er sikkert rigtigt men jeg sidder alligevel tilbage med et billede af, at så ringe gør vi det heller ikke. Når Claus f.eks. synes, at der er alt for mange regler omkring husbyggerier i Danmark, hvor Irerne stort set kan gøre, hvad de har lyst til. Så er billedet også hos mig, at Irerne er langt bagud. og mange bor i nogle gamle bygninger der i Danmark ville blive kald håndværkertilbud.

Det er værd at huske, at før Irland trådte ind i EF/EU, var landet et af Europas fattigste. De har arbejdet sig godt op af rangstigen men på mange måder er de årtier bagud i forhold til Danmark. Måske er det det nostalgiske Irland, som vi godt kan lide?

Det har som sagt været en fantastisk dejlig uge. Stor tak til alle, der var med ombord :)



Forrige dag Oversigt